Benín és un dels països més apassionants i alhora més desconeguts de tota Àfrica. Lloc del naixement del vudú, hi habiten més de 50 ètnies amb costums ancestrals i va ser un dels imperis més poderosos del golf de Guinea». 

En Xavier és responsable de comunicació de Loana Travel, agència especialitzada al golf de Guinea. Fotògraf aficionat, periodista i blocaire de viatges, (www.tripfulness.com), Vidal ha visitat més de 70 països. La seva passió li ve de jove, des que cada estiu des dels 14 anys recorria Europa amb cotxe amb els seus pares i germans. 

Autor del llibre «Tripfulness».  Són les seves cròniques i reflexions després d’haver viatjat en solitari per més de 30 països entre el 2016 i el 2021. A Vidal, molt més que els monuments en si mateixos, li interessa saber què hi ha darrere. Perquè “el que veiem” no deixa de ser la materialització que té un poble de la seva visió del món. Busca no només visitar sinó conèixer com és el pensament d’un poble, per què i com s’ha configurat la seva cosmovisió. A la primera part narra les seves experiències, en alguns casos en llocs tan poc turístics com el Pakistan, Nigèria, Algèria, Sudan o Moldàvia, i es pregunta com es materialitzen les seves creences i què tenen de comú, en ser la majoria països creats després del desmembrament de grans règims. A la segona part, l’autor reflexiona sobre què és viatjar per a ell. Per què i com ho fem? Té alguna cosa de savi? Viatjar, per a l’autor, no és desconnectar sinó tot al contrari: un ensenyament per fer front a la quotidianitat, que és sens dubte l’aventura més difícil de totes!