Som un petit grup d’enamorats del món. Ens agrada viatjar, conèixer i compartir. Ens apassiona la geografia i les fronteres que aquesta dibuixa, sovint somiem davant els mapes.
Un país és un petit món dins d’aquest gran planeta, on cadascú dels habitants forma part d’un puzle que dibuixa colors, olors, sabors, paisatges, coneixements i maneres de viure. Hem d’evitar que la globalització emmascari aquestes petites o grans meravelles que encara queden per descobrir.
Amb tot això i més ens agradaria convidar a compartir les nostres experiències amb tots aquells qui tinguin la curiositat i l’interès per a conèixer peripècies a destins que encara no han estat envaïts pel turisme massiu.
Jordi Castellanos
Apassionat dels mapes i amant irreprimible del surrealisme, dedica el seu temps lliure a viatjar, a la música, al cinema i a estar en contacte amb la natura. Trepant per la muntanya és on se sent serè i feliç, l’olor del bosc li fa oblidar per una estona la cara que més li dol del ésser humà.
Entre alguns dels seus viatges recorda en especial l’Iran on s’enamora de la seva gent o Geòrgia, on aprèn que l’amistat es pot construir només en unes hores. Al Caucas, als Balcans o a les regions kurdes de l’Iraq on se n’adona de com poden d’arribar a ser absurdes i cruels les guerres.
En els últims anys s’ha meravellat fent trekkings per l’Himàlaia de l’Índia i de Nepal, i realitzant algunes ascensions als Andes equatorians. També sent predilecció per Àsia Central, el Món àrab, el Pirineu i la muntanya de Montserrat.
Tot i la passió que el mou a conèixer Món, mai oblida la seva terra ideal, l’Empordà amb el blau de les seves aigües i poblets de somni entre prats verds que s’ondulen amb la tramuntana.

NADIA AYASREH
Metge nefròloga. Des de ben jove ja organitzava activitats relacionades amb ONGs. És una apasionada del desconegut i de la Ruta de la Seda. Pels seus origens jordans, ha tingut l’oportunitat de conéixer molt afons aquest pais i de descobrir el que un viatger no acostuma a veure.
Recentment ha descobert l’Est d’Europa (ha col·laborat en el blog de “el gat balcànic“) i l’ha fascinat la seva història, els seus paissatges i la natura, un món tan proper i tan llunyà. El Càucas ha representat per ella, conèixer la diversitat cultural i ètnica dins un petit punt del mapa, que viu entre el present, les tradicions i el ressentiment. També és col·laboradora de les Mini Guies Coneguem el Món.
Apasionada de la Ruta de la Seda, ha viatjat divereses vegades per Turquia, Kurdistan, Iran, Uzbekistan i Kirguizstan.
Per raons laborals, s’ha adonat que el temps no hauria de ser una limitació per conèixer, que les inquietuts i les ganes, ajuden a obrir portes aquí i allà.
Amb les xerrades “Coneguem el món”, vol donar un pas més difonent i escoltant les experiències de viatgers i de persones de peu que tenen molt a dir.

Germán Aguilar
Fill de Vicente (o ibn Vicente), hi ha mes gent que el coneix com l´Iconoclasta o Gran Iconoclasta que pel seu nom.
Arquitecte de formació, humanista, amant de la fotografia, de l’art, l’arquitectura i la seva història, del menjar bé, dels grans espais, els paisatges naturals, urbans i humans, però per damunt de tot amant del planeta on viu i entusiasta de les ciències que l’estudien (geologia, geografia, cartografia, geopolítica). Reivindica que en lloc de venerar a tants deus imaginaris i icones mercantils, hauríem de recuperar l’amor per la nostra Pachamama mare terra i a tenir-hi mes cura com sempre han fet les civilitzacions mes avançades, i que han descuidat altres civilitzacions bàrbares com la nostra.
Malalt de mapes, atles i de tot allò que passa fora de casa seva. Va començar a tenir curiositat pel mon als 8 anys quan va caure a les seves mans un llibre de fotografies del món; des d’aquell moment en lloc de jugar als futbolins o al billar a les campanes de l’insti, es dedicava a dibuixar rutes imaginaries i a imaginar possibles voltes al món davant d’un mapa. (Així doncs, no el convideu mai a una partida de billar).
Va començar a viatjar per lliure als 19 anys i encara recorda la seva primera vivència forta, passar la primera nit lluny de casa tirat al carrer al davant de l’estació d’Amsterdam en no haver estat capaç de trobar un llit a un preu raonable.
Viatja per conèixer tot el allò que l’envolta amb la mateixa curiositat amb la que es mirava aquell llibre als 8 anys. Overlanista convençut (viatger que evita els avions en la mesura del possible). Amant dels trens, les estacions de tren, els ferris i els ports i de creuar fronteres caminant; detesta volar, els aeroports, les connexions i els avions; la seva filosofia es que si s’hi pot anar a peu millor que en taxi, en tren/vaixell millor que en bus, i en bus millor que en avió…
Ha recorregut mes de 40 països en una sèrie de viatges, entre els que s’inclouen un llarg viatge pel sud-est asiàtic, un viatge de 7 mesos de la India a la Xina overland, i una ruta de la Seda complerta per terra que va estendre fins a Austràlia durant 8 mesos.
Administra el bloc el ULTIMO BAZAR i és també membre de l’Associació Amu Daria.
Com bon amant dels viatges i del món, quan no viatja, no hi ha cap altre activitat que més li plagui que escoltar els relats i vivències d’altres viatgers i poder compartir-ne després una conversa fent unes cerveses i unes tapes a un bon bar gallec.

Xavi Tarafa
Xavi Tarafa és enginyer informàtic i actualment és programador Freelance. En anterioritat ha treballat en una empresa que desenvolupa software cartogràfic així com tecnologia GPS. Entre les seves variades aficions destaquen l’atletisme (2h54’ en marató), l’alta muntanya (Ararat, 5143m), el cicloturisme, la fotografia o la cultura en general.
Apassionat dels viatges, el 2001 va fer la seva primera incursió a l’Àsia Central, destinació que juntament amb el Caucas i els Balcans són els seus principals “terrenys de jocs viatgers”.
